Yemek yapmanın birçok inceliklerinin yanı sıra pişirme koşulları da istenen sonucu elde etmek açısından çok önemlidir.
Arzu edilen damak tadını yakalayabilmek, diğer bütün hünerleri sergilemenin yanında doğru pişirme ısısına ancak doğru zamanda ulaşılabilmesi ile mümkün olabilir.
Geleneksel odun ateşi etkisine en yakın pişirme şekli gazlı fırın ateşi ile pişirmedir.
Gazlı fırınlarda arzu edilen en önemli özellik, gaz yanması ile salınan atık gaz miktarının az olmasıdır. Yüksek karbon monoksit ve karbondioksit salınımı hem insan sağlığı ve hayatı için tehlike oluşturacak hem de koku ve duman sebebiyle ortam havalandırma kalitesini ve yemeğin tadını olumsuz etkileyecektir.
Gazlı yakıcılarda verimli bir yanma olması aynı zamanda atık gaz salınımının da düşük olması anlamına gelir.
Ulusal ve uluslararası standartlar atık gaz salınımının miktarını PPM değerleri ile sınırlandırır.
Bu sebeple verimli bir brülör, doğru tasarlanmış bir fırın kazanı ile birlikte geleneksel lezzetlerin korunması konusunda önemli bir bileşendir.